Slavnostní závěr školního roku 2012/2013

04.07.2013 00:07

Poslední den v naší školičce ve Švábenicích byl jako vždy slavnostní a výjimečný. Každoročně jej prožíváme společně. Po vynikajícím a strhujícím vystoupení žáků z kroužku aerobiku se slova ujaly třídní učitelky, aby zhodnotily chování a prospěch svých dětí a předaly oceněným zasloužené knižní a sladké odměny. Následovalo vyhodnocení tradiční soutěže Pexesiády 2013, kde se absolutní vítězkou stala žákyně 4. třídy Aneta Veselá. Vyvrcholením dne bylo vyhlášení závěrečné ankety – letos „Žák roku 2012/13“ a „Žákyně roku 2012/13“. Letošní tituly získali právem páťáci Radek Novák a Eliška Skácelová. Čtenářkami roku místní knihovny se pak staly samé čtvrťačky – Aneta Veselá, Sára Přecechtělová a Klára Cupáková.

S prázdnou neodcházely ani paní učitelky, kterým za všechny rodiče kytičkou poděkovala předsedkyně Sdružení rodičů paní Derková, která všem přítomným poděkovala za spolupráci a popřála hezké prázdniny.

Jediný, kdo se konce školního roku trochu bál, byli páťáci a jejich paní učitelka Dušková. Ti v naší škole definitivně končí. Na závěr se všem přítomným blýskli vtipným programem a jímavou písní se s námi se všemi definitivně rozloučili. Hudební duší celého slavnostního programu byl pan učitel Vojtěch Tkadlec ze ZUŠ Ivanovice na Hané. Svým doprovodem a programem se svými svěřenci se postaral o to, že se naše slavnostní shromáždění hrdě může řadit mezi opravdové a profesionální show.  Úplný závěr patřil naší skvělé tanečnici Nikolce Nejedlé, která nás očarovala vystoupením, se kterým reprezentovala naši vlast na mistrovství Evropy v Holandsku.  

Na slzičky dojetí a případný smutek z loučení  ale všichni záhy zapomněli, když je před školou letos již poněkolikáté čekal zmrzlinový vůz, kde nám všem pan Landa natočil fantastickou zmrzlinu.  To byla ta pověstná třešnička na dortu a prázdniny tak mohly začít.

 

                                                                                  Mgr. Jana Zatloukalová, ředitelka školy

—————

Zpět