Školní akademie očima dětí

19.06.2013 20:58

V červnu naše škola pořádala ve spolupráci se ZUŠ Ivanovice na Hané akademii, která se v podtitulu honosila 40. výročím založení nové školy. Akademie je něco podobného jako besídka ve školce. Děti zde tančí, zpívají, hrají na různé hudební nástroje, přednášejí básničky, zkrátka se ze všech stávají alespoň na okamžik profesionální herci a umělci. Každá třída měla připravený různý program, který byl doplněn hrou na flétny, trumpety, klávesy, dále tanci a zpěvem. Zkrátka, každý, kdo má trochu uměleckého citu, si přišel na své.

            Prvňáčci a žáci druhé třídy si ve svém vystoupení hráli na pohádkové bytosti, třeťáci všem předvedli, jak a s čím si děti nejraději hrají. Malovaní klauni čtvrťáci nás pozvali do cirkusu se zápasníky, krotiteli a jejich „opravdovými“ lvy, medvědy a opicemi. Na citlivou strunu všem přítomným divákům zahráli páťáci. Pro ně bylo toto vystoupení v barvách naší školy definitivně poslední a slovy závěrečné písně se v podstatě se všemi rozloučili. Až na výjimky nezůstalo v sále oko suché a všem bylo trochu smutno, že další parta správných kluků a holek naši školu opouští.

            Ostatně vše dokonale vystihuje i závěrečná slova jejich vystoupení:

                                   Ty školičko naše milá, už se s tebou loučíme,

                                   věř nám nebo třeba nevěř, my se rádi učíme!

                                   Vzpomínat budeme rádi na švábenskou školičku,

                                   mějte se tu, kamarádi, končíme svou písničku!

A co dodat závěrem? Největší odměnou pro všechny účinkující byl spokojený úsměv ve tvářích všech přítomných a samozřejmě i bouřlivý potlesk, který malé umělce provázel celým svátečním odpolednem. Troufáme si říci, že dalšího významného výročí naší krásné malé školičky se nebojíme a rádi jej opět všichni oslavíme!

 

                                                                                                          Jana Zatloukalová

—————

Zpět