Vycházka do lesa

22.05.2016 22:56


V rámci každoročních školních výletů žáci první a druhé třídy naší školy vyrazili na vycházku do přírody. Naše cesta vedla pod kostelem kolem zahrady s daňky a dále lávkou přes potok.

Prvním zážitkem byla zastávka u rybníka. Povídali jsme si o tom, kteří živočichové žijí u vody, pozorovali jsme překrásné okolí, které by se mohlo stát zajímavou kulisou pro natáčení pohádky pro děti. Po malém občerstvení jsme pokračovali až k chatě myslivců uprostřed lesa.

Čekal nás malý odpočinek a konečně i zasloužená svačina. V okolí naší zastávky se nám podařilo najít mnoho lesních pokladů: šišky, větvičky, lístečky, různé plody a kytičky. Také jsme si zasoutěžili s kvízem, který pro děti nachystala paní učitelka Florusová. Jestli se mohou rostliny pohybovat a jak dýchají, jak se rodí malí hadi, zda je stonožka jedovatá, kdo a jak může znečistit vodu i ovzduší… Dokonce jsme si poslechli i pověst o tom, proč má dub tak zajímavě vykrojené listy. Prý od drápů naštvaného čerta, kterého přechytračil mazaný hospodář, aby se vyhnul peklu.


Děti se cestou parádně vyřádily, a i když nám sluníčko na cestu tentokrát nesvítilo, vycházku jsme si všichni náramně užili.


Jana Zatloukalová, ředitelka školy

—————

Zpět