Slavnostní závěr školního roku 2013/2014 ve Švábenicích

03.07.2014 23:04

Poslední školní den u nás ve Švábenicích byl jako vždy slavnostní a výjimečný. Každoročně jej prožíváme společně. Po temperamentním vystoupení žáků z kroužku aerobiku se slova ujaly třídní učitelky, aby zhodnotily chování a prospěch svých dětí a předaly oceněným zasloužené knižní a sladké odměny. Následovalo vyhodnocení tradiční soutěže Pexesiády 2014, Olympiády 2014, byli oceněni čtenáři roku místní knihovny a vyvrcholením dne bylo vyhlášení závěrečné ankety – letos „Kamarád roku 2013/14“ a „Kamarádka roku 2013/14“. Letošní tituly získali právem páťák Tadeáš Frgál a druhačka Aneta Cupáková.

(Viz samostatně uvedené výsledkové listiny v dalším článku.)

Jediný, kdo se konce školního roku trochu bál, byli páťáci a jejich třídní učitelka Jana Zatloukalová. Ti v naší škole definitivně končí. Na závěr se všem přítomným blýskli vtipným programem, jímavými písněmi a vlastním tanečním vystoupením se s námi se všemi definitivně rozloučili. Hudební duší celého slavnostního programu byl opět pan učitel Vojtěch Tkadlec ze ZUŠ Ivanovice na Hané. Svým doprovodem a programem se svými svěřenci se postaral o to, že se naše slavnostní shromáždění hrdě může řadit mezi opravdové a profesionální show.  Úplný závěr patřil naší skvělé tanečnici Nikolce Nejedlé, která nás očarovala vystoupením, se kterým vyhrála mistrovství ČR a naši vlast bude v létě reprezentovat na mistrovství Evropy v Itálii a na podzim na mistrovství světa v Německu. Držíme palce!!!

S prázdnou neodcházely ani paní učitelky, kterým za všechny rodiče kytičkou poděkovala předsedkyně Sdružení rodičů paní Eva Derková, která všem přítomným poděkovala za spolupráci a popřála hezké prázdniny, s přáním hezkých prázdnin přítomné rovněž pozdravil i pan starosta Josef Kubík. Obrovským překvapením pak byl poukaz věnovaný všem třídním učitelkám od manželů Zouharových – a to projížďka v bryčce tažené párem chladnokrevných koní. Tak to opravdu Švábenice ještě neviděly! Všechny paní učitelky se tedy v tento sváteční den vydaly na slavnostní okružní jízdu kolem rybníka a zpět. Počasí přálo a pro všechny zúčastněné to byl vskutku nezapomenutelný zážitek. Děkujeme!!!

Na slzičky dojetí a případný smutek z loučení  ale všichni záhy zapomněli, když je před školou letos již tradičně čekal zmrzlinový vůz, kde nám všem pan Landa natočil fantastickou zmrzlinu.  To byla ta pověstná třešnička na dortu a prázdniny tak mohly začít.

 

                                                                                  Mgr. Jana Zatloukalová, ředitelka školy

—————

Zpět