Slavnostní závěr školního roku 2010/2011 ve Švábenicích

10.07.2011 00:43

Poslední den v naší školičce ve Švábenicích byl opravdu slavnostní a výjimečný. Každoročně jej prožíváme společně – žáci, paní učitelky i ostatní zaměstnanci.

Letos nás navštívil i pan starosta Josef Kubík a jako další hosty jsme přivítali i rodiče odcházejících páťáků. Po famózním vystoupení žáků z kroužku aerobiku se slova ujaly třídní učitelky, aby zhodnotily chování a prospěch svých dětí a předaly oceněným zasloužené odměny. Následovalo vyhodnocení oblíbené Pexesiády, kde se absolutní vítězkou stala žákyně 2.třídy Aneta Veselá. Vyvrcholením dne bylo vyhlášení tradiční závěrečné ankety – letos „Borec roku 2011“ a „Borkyně roku 2011“. Letošní titul získal žák 3.třídy Tomáš Dvořák a zcela zaslouženě opět druhačka Aneta Veselá, která se tak stala opravdovou hvězdou dne.


S prázdnou neodcházely ani paní učitelky, kterým za všechny rodiče kytičkou poděkovala předsedkyně Sdružení rodičů paní Branžovská, která letos ve své funkci po mnoha letech končí.
Jediný, kdo se konce školního roku trochu bál, byli páťáci a jejich paní učitelka Zdeňka Grmelová. Ti v naší škole končí. Za pět let spolu prožili spousty příhod, ať veselých či smutných. Na závěr se všem přítomným blýskli vtipným programem, kterým se s námi se všemi definitivně rozloučili. Hudební duší celého slavnostního programu byl pan učitel Kamil Sedlák ze ZUŠ Ivanovice na Hané. Svým jedinečným doprovodem se postaral o to, že se tato akce hrdě může řadit mezi opravdové a profesionální show.


Na slzičky dojetí a případný smutek z loučení ale všichni záhy zapomněli, když je před školou letos již poněkolikáté čekal zmrzlinový vůz, kde nám všem zaměstnanec firmy STAMAG IREKS pan Landa natočil fantastickou zmrzlinu. To byla ta pověstná třešnička na dortu a prázdniny tak mohly začít.

 

Mgr. Jana Zatloukalová, ředitelka školy

 

 


 

—————

Zpět