Školní přehlídka malých recitátorů

13.03.2014 05:46

Měsíc knihy je u nás ve škole již tradičně přivítán recitací.

Na okresní soutěži recitátorů – sólistů ve Vyškově naši školu reprezentovali Aneta Cupáková, Pavel Zedníček a Martin Zoufalý.

Školní přehlídky se letos zúčastnil rekordní počet recitátorů ze všech tříd. Účast byla dobrovolná, a právě proto nás všechny překvapil zájem dětí vystoupit před osazenstvem celé školy. Musím říci, že mnozí doslova překonali sami sebe.

Pro žáky 5. třídy to navíc byla poslední šance blýsknout se před ostatními a této možnosti opravdu bez jakéhokoliv přemlouvání využili naprosto všichni. Letošní přehlídky se zúčastnilo ve dvou kategoriích celkem 34 účinkujících.

Nejlepší výkony hodnotila tradičně dětská i odborná porota, které letos rozhodly takto:

I. kategorie:     Ondra Vidlář (3. třída)

                        Patrik Gabrišák (1. třída)

II.kategorie:    Adéla Navrátilová (4. třída)

                        Marek Vojáček (4. třída)

Rozhodování nebylo vůbec jednoduché a vynikající výkony byly odbornou porotou navíc oceněny čestným uznáním pro tyto žáky:

Saša Bábíková (1. třída), Karolína Vránová (3. třída), Dominik Trávníček (3. třída), Aneta Veselá a Klára Cupáková (obě 5. třída).

            Měli jsme možnost prožít společně příjemné dopoledne díky malým umělcům, kteří byli právem odměněni nejen bouřlivým potleskem, ale i diplomem a sladkou odměnou.

Vzhledem k nevšednímu zájmu o tuto oblíbenou akci je patrné, že tento ročník recitační přehlídky rozhodně nebyl na naší škole poslední.

 

 

                                                                                  Mgr. Jana Zatloukalová, ředitelka školy

—————

Zpět