Jumping Drums - bubenická show

22.05.2018 15:52

Bubny v Prostějově
Jitka Hřebíčková

    Jedno prosluněné květnové pondělí jsme vyrazili se školou do divadla v Prostějově na představení Jumping Drums. Ráno jsme měli sraz u školy, kam pro nás přijel autobus. Během cesty jsme míjeli letiště ve Vyškově, kde byla spousta letadel. Po půlhodině jsme dorazili do Prostějova.
     V budově divadla jsme si odložili batohy a šli na svá místa do sálu. Představení začalo. Na scénu přišli dva muži a jedna žena a představili se nám. Pamatuji si, že paní se jmenovala Zuzana a jeden z mužů pracoval také jako fitness trenér. Postavili se za bubny, začali hrát a zábavným způsobem nás uvedli do kouzelného světa rytmů a bubnů. Jedna ze skladeb se jmenovala Afrika. Při té jsme se aktivně do programu zapojili a slovo "Afrika" jsme několikrát opakovali. Bubnování bylo zajímavé a moc nás bavilo. Hlavní bubeník hrál také na buben, který vypadal jako gril.
     Po představení jsme zavítali do obchodního centra Zlatá brána, kde jsme si mohli něco dobrého či zajímavého koupit.
     Představení se mi moc líbilo. Neřekla bych, že se dá tak hezky hrát jen na bubny bez jiných nástrojů. Dopoledne uteklo jako voda a plni zážitků jsme se v pořádku vrátili zpět domů.

 

Bubenické představení
Jan Kudlička

            Konečně bylo ráno 14. května. Moc jsem se těšil, protože jsme jeli do divadla v Prostějově. Počasí nám přálo. Byl hezký slunečný den. Ráno, když jsem se oblékl a nasnídal, byl čas jít na autobus. Po příchodu do školy jsme chvíli čekali na náš autobus. Když přijel, všichni nastoupili a jeli jsme. Cesta trvala asi půl hodiny. Celkem to uběhlo a než jsme se nadáli, byli jsme v divadle. Ještě před vystoupením jsme se nasvačili.
            Pak jsme si sedli na místa a začalo představení. Přišli tři bubeníci a zahráli nám na své nástroje. Moc se mi to líbilo. Po vystoupení jsme ještě chvíli chodili po městě a nakupovali. Asi v půl dvanácté jsme vyrazili autobusem zpátky domů.
            Rád bych na takové představení jel někdy znovu.

 

 

 

 

—————

Zpět