Vánoční elektrojízda

08.12.2016 09:45

            Nástup adventu jsme oslavili v úterý 29. 11. u nás ve škole parádní „Vánoční elektrojízdou“. S tímto programem nás se svým červeným kamiónem navštívila společnost E.ON a patronkou společného setkání byla paní učitelka Kušková.

            Tento program byl pro školáky zdarma a děti při něm zažily spoustu nového. Atraktivní formou jsme se dozvěděli řadu znalostí. Hlavním tématem byla energie, její úspory a také velmi důležitá ochrana životního prostředí. V průběhu celého dopoledne se vystřídali žáci celé školy ve třech programech:

Kouzelníci

Tento program pro nejmenší školáky z 1. třídy předváděli hraví kouzelníci Voltík a jeho pomocnice Leontýnka, kteří zábavnou formou vysvětlili dětem, co je to elektřina, jak vzniká a na co si při setkání s ní dát pozor. Rovněž naučili děti jednoduché kouzlo se statickou elektřinou.

Efounci

Za žáky 2. a 3. třídy na planetu Zemi zavítal ze vzdálené galaxie vyslanec planety Efounků, kterým se v jejich světě nadmíru daří, protože využívají elektřinu hospodárně a v souladu s životním prostředím. I tady žáci zvládli malé kouzlo.

Agenti

Ti nejstarší z naší školy se dočasně stali tajnými agenty, dozvěděli se další nové zajímavosti o energii, dokonce absolvovali několik zkoušek, zahráli si hry a prováděli praktické pokusy.

            Nutno říci, že netradiční pojetí výuky v prostorách pojízdné třídy si naše děti náležitě užily a obrovskou radost všem udělaly dárky (praktické batůžky, trička, čepice, reflexní prvky aj.), které si díky svému nemalému pracovnímu nasazení zasloužily.

(více na www.miseplus.cz)

                                                                                  Mgr. Jana Zatloukalová, ředitelka školy

—————

Zpět