Školáci na dopravním hřišti

08.12.2016 07:06

Jedno středeční říjnové ráno se naše 4. třída vydala linkovým autobusem na dopravní hřiště do Vyškova. Z autobusového nádraží jsme šli kolem Alberta –  nikdo z nás tu cestu neznal.

V učebně nás přivítal pan učitel a byly tam i děti z Nesovic se svými učitelkami. Probírali jsme dopravní značky, abychom věděli, co znamenají. Učili jsme se, jak jezdit přes křižovatky. Na promítací ploše jsme zhlédli také různé dopravní situace. Průvodci byly děti. Vysvětlovaly, jak správně vyjíždět, odbočovat a podobně. My už jsme hodně znalostí měli z vyučování, ale hodně toho bylo nového.

Potom jsme si získané informace šli vyzkoušet v praxi. Půjčili jsme si kola a vyjeli na silnice dopravního hřiště. Pan učitel i paní učitelky nás upozorňovali na chyby, které děláme. Při objíždění překážky někteří kluci zapomínali ukazovat změnu směru jízdy. Ještě se musíme hodně učit. Ale byla to zábava, moc se nám to líbilo!

Po skončení jízd jsme se s panem učitelem i kamarády z Nesovic rozloučili s přáním brzkého shledání. Pojedeme totiž ještě na jaře. A to už půjde do tuhého – budeme získávat řidičský průkaz na kola. Už se na to těším.

 

                                                                       Nikola Kubíková, žákyně 4. třídy

 

—————

Zpět