"Školou chodil Mikuláš..."

12.12.2016 15:07

Ondřej Navrátil, Jan Kudlička

 

V pondělí 5. prosince navštívili naší školu čerti s Mikulášem a andělem. První čert měl v ruce vidle, druhý čert pytel a řetěz a třetí čert měl na zádech přivázaný velký zvon. Mikuláš držel v ruce velkou hůl. Dárky nám donesl anděl se svatozáří. Hráli jsme spolu různé hry. Zábava byla veliká. Od čerta zůstaly všude na zemi chlupy. Na konci nám čert ukradl pytel s dobrotami, ale pytel jsme dokázali získat zpět. S čerty, Mikulášem a andělem jsme si udělali společnou fotku a oni pak za velkého povykování a řádění čertisek odešli.

 

Kateřina Sikorová

Konečně jsme se dočkali a po roce nás opět ve škole navštívili Mikuláš, anděl a čerti. Čertů jsme se ze začátku báli, ale za chvíli jsme zjistili, že se není skutečně čeho bát.  Nejdříve na nás sice spouštěli hrůzu, cenili zubiska, ale nakonec jsme si dodali odvahy a dali si s čerty závody ve šplhu, houpání na laně a plazení se po lavičkách. Také nám v čele s hodným panem Mikulášem rozdali nadílku. Nakonec jsme si udělali společnou fotku na památku se všemi hosty - Mikulášem, andělem i celou čertovskou bandou.

 

Tereza Zedníčková, Jitka Hřebíčková

Celé čertovské řádění začalo už tím, jak jsme přicházeli do tělocvičny. Jen jsme se posadili na lavičky, už začal někdo bušit na dveře. Lekli jsme se a hrůzou ani nedýchali. Dveře se otevřely a …vešla paní učitelka. Dveře zavřela a šla se posadit. Poté zase někdo bušil na dveře. Dveře se doslova rozlétly a dovnitř vběhli čerti. Jeden měl v ruce vidle, druhý řetěz a třetí čert měl v ruce pytel. Po čertech vešel do tělocvičny anděl s Mikulášem. Anděl měl v ruce košík. Jeden z čertů přitáhl koš s odměnami. Pro ty odměny jsme si následně šli a všichni jsme čertům slibovali, že „už budeme hodní a budeme se řádně učit a poslouchat“. Pak s námi chtěli čerti soutěžit ve šplhu, lezení po laně a plazení po lavičkách. Jeden čert podváděl při šplhu na tyči. To víte, čerti! Chtěli se jen předvádět, ale moc toho neuměli. Bylo to super!

 

—————

Zpět